Over

Het werkplaatsje is een buurtwerkplaats vooral voor kinderen.

Badr, Amr, Mohammed en Abdelmonim (nu 14 en 15 jaar oud) werkten als kind samen tijdens de activiteiten van ‘Het Werkplaatsje’ en richtten BAM op, gespecialiseerd in zeepkisten en andere mobiele zaken. Zij werken nu voor, bij en met ‘Het Werkplaatsje’. Ze zijn het team!

Tessa Hendriks is beeldend kunstenaar en boomhuttenmeisje (www.erzijnteweinigboomhutten.com) naast allerlei kunsteducatieve projecten in Amsterdam en de rest van Nederland, soms voor een plein, soms voor een culturele instelling, school of gallerie/ museum is zij sinds 2014 werkzaam als docent op de docentenopleiding van de HKU (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht). Vanaf 2012 startte zij met samen bouwen activiteiten in bos en lommer voor ‘The Bookstore Foundation’. In 2014 ontstond ‘Het Werkplaatsje’ in de buurtentree ruimte van Stadgenoot in samenwerking met Stadsdeel West (contactpersoon Margo van Ee) en het buurt praktijk team.

Vanaf deze herfst sluit ook Angel-Rose Oedit Doebé zich aan bij het team. Zij woont in de buurt, maar is ook aan het afstuderen als beeldend kunstenaar.

%d bloggers liken dit: